Wie ben ik?

Mijn naam is Rob van der Staaij, een biologisch mechanisme dat op geheel automatische wijze en gedwongen door de natuurwetten denkt, handelt, werkt en een bourgondische levensstijl beoefent. Zonder dat daarbij ook maar een sprankje vrije wil nodig of ├╝berhaupt mogelijk is, want dat zou in strijd zijn met diezelfde natuurwetten.

Mijn wereldbeeld is onverenigbaar met de notie van een of andere hogere macht. Ik mag omschreven worden als fundamentalistisch atheïst.

Ooit heb ik vergelijkende taalwetenschap gestudeerd met omvangrijke bijvakken in informatica en economie. Mijn hoofdstudie bestond uit het analyseren van talen als Latijn, Grieks, Sanskriet, Avestisch, Hittitisch, Keltisch, Gotisch, Oud-Slavisch, Oud-Armeens en nog enkele talen die – terecht of onterecht – allang in de vergetelheid zijn geraakt.

Na mijn studie werd ik door mijn professor gevraagd om assistent-in-opleiding (aio) te worden. Tijdens mijn promotieonderzoek heb ik de prototaal gereconstrueerd, die de directe voorloper is geweest van het Latijn en de zustertalen hiervan, zoals het Umbrisch, het Oskisch en het Faliskisch. Na twee jaar aio-schap heb ik ervoor gekozen mijn loopbaan voort te zetten in mijn huidige vakgebied.

Taal blijft deel uitmaken van mijn wezen. Dat komt op veel plaatsen tot uiting, zoals op deze website, in mijn publicaties en bij mijn literaire activiteiten.

Ik ben lid van Mensa, een club voor mensen die zich snel vervelen in allerlei situaties.

Persoonlijke website