Wie ben ik?

Rob_thuisMijn naam is Rob van der Staaij, een biologisch mechanisme dat op geheel automatische wijze en gedwongen door de natuurwetten denkt, handelt en werkt, zonder dat daarbij ook maar een sprankje vrije wil nodig is.

LinkedIn button

Ooit heb ik vergelijkende taalwetenschap gestudeerd met omvangrijke bijvakken in informatica en economie. Mijn hoofdstudie bestond uit het analyseren van talen als Latijn, Grieks, Sanskriet, Avestisch, Hittitisch, Keltisch, Gotisch, Oud-Slavisch, Oud-Armeens en nog enkele talen die – terecht of onterecht – allang in de vergetelheid zijn geraakt.

Na mijn studie werd ik door mijn professor gevraagd om assistent-in-opleiding (aio) te worden. Tijdens mijn promotieonderzoek heb ik de prototaal gereconstrueerd, die de directe voorloper is geweest van het Latijn en de zustertalen hiervan, zoals het Umbrisch, het Oskisch en het Faliskisch. Na twee jaar aio-schap heb ik ervoor gekozen mijn loopbaan voort te zetten in mijn huidige vakgebied.

Taal blijft deel uitmaken van mijn wezen. Dat komt tot uiting in mijn publicaties en  literaire activiteiten.

Mensa4

Persoonlijke website