Literaire activiteiten

 

CORVUS

Op 19 november 2015 is mijn roman Corvus bij uitgeverij Magonia verschenen. Magonia is de nieuwe uitgeverij van Lex Jansen, voormalig hoofdredacteur van de Arbeiderspers.

Uit de prospectus van de toenmalige najaarsaanbieding:

Vanwege een extreem gewelddadige thuissituatie wordt de kleine Raban op vijfjarige leeftijd uit huis geplaatst. Wat volgt is een opeenvolging van kindertehuizen, opvangcentra, een pleeggezin en justitiële jeugdinrichtingen. Corvus is niet alleen een vernietigend portret van de Nederlandse jeugdzorg, maar vooral ook een diep doorvoeld en rauw geportretteerd verhaal over een opgroeiende jongen. Daar waar iedere vorm van vertrouwen en warmte ontbreekt, ontwikkelt zich een vriendschap met een kraai. Op het moment dat Raban de regie over zijn leven in eigen hand neemt, laat hij zijn kraai vrij.

 

Omslag-Corvus

 

Kenmerken

  • De Nederlandse jeugdzorg gefileerd
  • Autobiografische roman (van binnenuit geschreven)
  • Sterk maatschappelijk geëngageerd (vgl. Trainspotting)
  • Draagt bij aan het maatschappelijk debat over jeugdzorg
  • Bevat alle ingrediënten van de zelfkant van het leven

Het boek is minder geschikt voor jeugdigen en lezers die op traditioneel burgerlijke wijze gevormd zijn.

 

DE OMMEKEER 

In september 2015 is bij Magonia de verhalenbundel Boven de wolken, verhalen uit de verte uitgebracht, waarin mijn korte verhaal De ommekeer is opgenomen. De bundel bestaat uit een elftal korte verhalen van verschillende auteurs, onder wie Arthur Japin.

 

Boven-de-wolken

 

Persoonlijke website